Snabbgjord fullkornslimpa med morot.
Det vart inget blåbärsplock, våra grannar hade nämligen lagt en enorm grushög framför ingången till skogen där det blåa guldet växer. I stället fick en av mina egenodlade morötter slinka ner i degen och resultatet blev smaskens. Därför får ni nu receptet av mig.
Saras snabba fullkornslimpa - 1 bröd
1 tsk bikarbonat - 1 tsk salt - 3 dl naturell yoghurt - 1 dl rågmjöl - 2 dl grahamsmjöl - 2 dl vetemjöl - 1 msk mörk sirap - 1 riven morot - 1/2 dl linfrö
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ner bikarbonaten och saltet i yoghurten. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ordentligt till en kladdig deg. Klicka ut degen i en smord avlång form. Grädda i cirka 45 min.
Saras snabba fullkornslimpa - 1 bröd
1 tsk bikarbonat - 1 tsk salt - 3 dl naturell yoghurt - 1 dl rågmjöl - 2 dl grahamsmjöl - 2 dl vetemjöl - 1 msk mörk sirap - 1 riven morot - 1/2 dl linfrö
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ner bikarbonaten och saltet i yoghurten. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ordentligt till en kladdig deg. Klicka ut degen i en smord avlång form. Grädda i cirka 45 min.
4 kommentarer :
Du är så duktig! <3<3<3
Tackar :D <3<3
det e ju min pricktallrik!!<3
Ja det är det ju. <3
Skicka en kommentar