torsdag 14 augusti 2008

Snabbgjord fullkornslimpa med morot.

Det vart inget blåbärsplock, våra grannar hade nämligen lagt en enorm grushög framför ingången till skogen där det blåa guldet växer. I stället fick en av mina egenodlade morötter slinka ner i degen och resultatet blev smaskens. Därför får ni nu receptet av mig.

snabbgjord fullkornslimpa

Saras snabba fullkornslimpa - 1 bröd
1 tsk bikarbonat - 1 tsk salt - 3 dl naturell yoghurt - 1 dl rågmjöl - 2 dl grahamsmjöl - 2 dl vetemjöl - 1 msk mörk sirap - 1 riven morot - 1/2 dl linfrö

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ner bikarbonaten och saltet i yoghurten. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ordentligt till en kladdig deg. Klicka ut degen i en smord avlång form. Grädda i cirka 45 min.

4 kommentarer :

Anonym sa...

Du är så duktig! <3<3<3

Sara Louise. sa...

Tackar :D <3<3

Anonym sa...

det e ju min pricktallrik!!<3

Sara Louise. sa...

Ja det är det ju. <3